Ο ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΜΟΥ

Αβδελάς Ααρών-Άρης

Ομότιμος Καθηγητής, Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών ΑΠΘ

Αβδελάς Ααρών-Άρης

Με σπουδές Πολιτικού Μηχανικού και μετά από μακρόχρονη ακαδημαϊκή θητεία στο Εργαστήριο Μεταλλικών Κατασκευών του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, είμαι πλέον Ομότιμος Καθηγητής του Α.Π.Θ.

 

Επιστημονικά ενδιαφέροντα: Τα ανισοτικά προβλήματα της μηχανικής και ειδικότερα η μελέτη – με τη χρήση των μεθόδων της μαθηματικής βελτιστοποίησης, των νευρωνικών δικτύων και των fractals – των προβλημάτων επαφής και θεωρίας πλαστικότητας και των εφαρμογών τους στις μεταλλικές και τις σύμμικτες κατασκευές. Η αλληλεπίδραση χάλυβα-γυαλιού και χάλυβα-ξύλου στις κτιριακές κατασκευές. Η δομική αξιολόγηση, επισκευή και ενίσχυση σιδηρών και χαλύβδινων κατασκευών. Η χρήση του χάλυβα στην αποκατάσταση και ενίσχυση ιστορικών κτιρίων.

 

Έχω επίσης ασχοληθεί, τόσο σε εθνικό όσο και ευρωπαϊκό επίπεδο, με θέματα διασφάλισης ποιότητας, αξιολόγησης και πιστοποίησης της εκπαίδευσης των μηχανικών καθώς και με θέματα κινητικότητας φοιτητών και διδασκόντων.

ΜΑΘΗΜΑΤΑ

Y09 A' Κατεύθυνση and Υποχρεωτικό - Β' εξάμηνο Στατική και σεισμική συμπεριφορά ιστορικών κατασκευών. Παθολογία φέροντος οργανισμού. Μέθοδοι και Τεχνικές Επισκευής και Ενίσχυσης
Ε01 A' Κατεύθυνση and Επιλογής - Β’ εξάμηνο Ξύλο και Ξύλινες Κατασκευές. Παθολογία, Προστασία και Τεχνικές Συντήρησης
Ε22 A' Κατεύθυνση and Επιλογής - Β’ εξάμηνο Τεχνολογία Επεμβάσεων στο Φέροντα Οργανισμό Ιστορικών Κατασκευών και Διαστασιολόγηση αυτών. Λίθινες Γέφυρες.